Oletko ostanut uudet reseptilasit ja nyt pääsi särkee? Kärsitkö silmien rasituksesta? Putoavatko ne helposti päästäsi? Toisen mallin tilaaminen ei aina ole ratkaisu. Kokeile ensin optikkojemme suosituksia.

Silmät tottuvat uusiin dioptrioihin 1 viikossa

Jos olet vaihtanut erilaisiin linsseihin tai indeksiin, sinun on odotettava muutama päivä, kunnes se "vaihtaa myös päässäsi". Ensimmäisinä päivinä on normaalia tuntea päänsärkyä ja silmien rasitusta, repimistä tai jopa vääristynyttä näköä (esimerkiksi voit nähdä neliön timanttina). Jos sinulla on astigmatismi, saatat jopa tuntea lattian nousevan kävellessäsi portaita ylös. Tottumiseen kuluu noin 1 viikko ja moniteholinsseille (progressiivisille) se on jopa 2 viikkoa. Optikkomme suosittelevat seuraavia ohjeita:

- Älä aloita uusien lasien käyttämistä seuraavana aamuna - näin silmäsi heräävät uuteen ympäristöön ja sopeutuvat helpommin.
- Käytä uusia laseja mahdollisimman paljon ja ÄLÄ VAIHDA niitä vanhojen kanssa. Vältä uusien lasien vaihtamista vanhojen kanssa päivän aikana, jotta et sekoita sekä silmiäsi että aivojasi.
- Aloita uusien lasien käyttö ensin kotona ja mieluiten viikonloppuna, kun sinun ei tarvitse työskennellä 8 tuntia tietokoneen edessä. Vaikka sinulla olisi suoja sinistä valoa vastaan, silmäsi rasittuvat enemmän keskittymällä lukiessa, ajamisessa jne.
- Moniteholinsseille (progressiivisille), yritä katsoa sekä etäisyyksiä että lähietäisyyksiä. Istu sohvalla ja yritä vuorotellen katsoa kirjaa ja TV:tä löytääksesi oikean kulman. Jos ongelmasi jatkuvat viikon, ota heti yhteyttä silmälääkäriisi tai optikkoosi.

Säädä nenäpehmusteet nenäsi muotoon ja kokoon

Jos uudet lasit eivät sovi nenääsi, säädä nenäpehmusteiden väli. Ota nenäpehmuste peukalon ja etusormen väliin, taivuta sitä varovasti ja kokeile niitä peilin edessä. Nenäpehmusteen tulisi istua mukavasti nenässä. Jos se näyttää vääristyneeltä, laske ne ja toista menettely. Vältä nenäpehmusteiden taivuttamista työntämällä kehystä nenääsi vasten, kun lasit ovat kasvoillasi. Tämä on todella hellävarainen säätö, ja sinun täytyy olla kärsivällinen.

Dostosowanie nosków do kształtu Twojego nosa

Lämmitä putoavat lasit hiustenkuivaajalla ja taivuta sankojen päät

Jos uudet lasit eivät pidä päässäsi, säädä sankojen päiden päät korviesi taakse. Ennen kuin käytät painetta laseihin, lämmitä ne hiustenkuivaajalla, jotta ne eivät rikkoudu. Puhalla kuivaaja lasien suuntaan pois linsseistä, jotka voivat vaurioitua lämpimästä ilmasta. Aluksi sivujen lämmittämiseen kuluu 30 sekuntia, jos ne ovat edelleen jäykkiä, voit lämmittää niitä enemmän. Vältä avotulen (sytyttimet, kynttilät) käyttöä, joka voi vahingoittaa lasien pintaa ja väriä.

Jos olet noudattanut kaikki suositukset ja lasit eivät vieläkään sovi, sinun ei tarvitse huolehtia ollenkaan. eyerimissä sinulla on 30 päivän kysymättä palautusoikeus taattu. Me tiedämme, miten se menee ja sinä olet se, joka päättää.